tarjouspyynto
soita

BLOGI - VESIVISIOITA

Meille suomalaisille puhdas ja riittävä vesi on itsestäänselvyys. Suurimmalle osalle maailman väestöä näin ei kuitenkaan ole. Tässä blogissa tulemme kertomaan siitä, miten omakotiasuja, mökkiläinen, kerrostaloperhe tai kuka tahansa voi omalla toiminnallaan ja luotettavan ammattilaisen turvin huolehtia vedestä – elämämme ylläpitäjästä.

Mökkeilijän vesihuolet

06/04/2022
WatManin vesianalyysi kertoo nopeasti ja luotettavasti, millainen on kaivosi veden tila mittaushetkellä.

Tiedätkö, missä kunnossa talousvetesi on?

Mökkikausi on taas alkamassa ja kesämökkejä pistetään jo kiivaasti kesäkuntoon koko maassa Hankoniemeltä napapiirille. Jokaisella mökkiläiselle on muodostunut omat kevätrituaalinsa: talven tuhojen tarkastelu, talvimyrskyissä kaatuneiden puiden pilkkominen saunapuiksi, laiturin kiinnitys. Hiiretkin ovat pitäneet kekkereitään monella mökillä ja niiden jäljet on siivottava. Hommaa tuntuu riittävän ihan koko perheelle.

Ja sitten se vesi. Ilman vettähän kukaan ei tule toimeen, ei kotona eikä mökillä. Mikäli tontilla on oma kaivo, pumpun toiminta tarkastetaan, letkut kytketään ja simsalabim, taas saadaan vettä. Vai saadaanko? Ja millaista vettä?

Me suomalaiset uskomme lähes sokeasti, että kaikki vetemme on aina sopivaa talousvedeksi ja ruoanlaittoon. Harva tulee ajatelleeksi, että kaivoveden laatu saattaa muuttua, ja siksi veden laatu tulisikin analysoida vähintään joka kolmas vuosi. Kunnallisessa vesijärjestelmässä mukana olevat taloudet voivat olla kohtalaisen rauhassa veden laadun suhteen, mutta mikäli käyttövesi saadaan omasta kaivosta, veden laadun säännöllinen tarkistaminen on yhtä tärkeää kuin muutkin kiinteistön ylläpitotyöt.

Veden epäpuhtaudet voivat tuoda mukanaan monenlaisia ongelmia. Veden väri voi muuttua vihertäväksi (ei houkuttele juomaan), vesi saattaa aiheuttaa värjäytymiä (sääli valkoista pesuallasta ja pesutilan kaakeleita), siinä voi olla sakkaa ja saostumia, siitä tarttuu kalkkia hanoihin, altaisiin, kaakeleihin, putkistoon. Nämä epäpuhtaudet myös maistuvat ja haiskahtavat, ja vaikuttavat suoraan terveyteen. Hyvälaatuisella vedellä on neljä ominaisuutta:

  • Se ei aiheuta terveysriskejä.
  • Se on väritöntä, hajutonta ja mautonta.
  • Se ei aiheuta teknisiä ongelmia kuten saostumia, värjäytymiä eikä syöpymiä.
  • Se on kohtuuhintaista.

Kirkaskaan vesi ei aina ole puhdasta

Moni uskoo että kun vesi on kirkasta, se on aina hyvää ja laadukasta. Näin ei kuitenkaan ole: kirkaskin vesi saattaa sisältää haitallisia aineita. Esimerkiksi Suomenlahden rannikolla kaivovedestä saattaa löytyä pieniä määriä hermomyrkkynä tunnettua arseenia tai munuaisille haitallista uraania.

Kaivoveden analysointi kannattaa tehdä varhain keväällä, sillä epäpuhtauksien löytyessä korjaustoimet saadaan tehtyä siten, että kesä onnistuu alusta asti ilman käyttövesihuolia. WatManin vesianalyysi kertoo nopeasti ja luotettavasti, millainen on kaivosi veden tila mittaushetkellä.

Eikä se ole edes vaikeaa: otat vain vesinäytteen näytepakkauksessa tulevan ohjeen mukaan ja palautat sen laboratorioon. Laajassa vesianalyysissä saat tiedot mm. veden pH-arvosta, sähkönjohtavuudesta, mikrobiologisesta sisällöstä (esim. e-kolibakteerit), rauta-, arseeni-, fluoridi-, nitraatti-, nitriittipitoisuudet, veden kovuus eli kalkkipitoisuus ym. Perusanalyysi antaa hieman suppeamman, mutta riittävän kuvan veden laadusta.

Hintakaan ei huimaa päätä, onhan kyseessä satsaus terveyteen ja hyvinvointiin sekä kiinteistön kuntoon. Laaja vesianalyysipaketti on WatManilla nyt kevättarjouksessa hintaan 175 euroa (normaalihinta 199 €). Perusanalyysin tarjoushinta on nyt 43 € (normaalihinta 55 €). Analyysien tulokset postitetaan sinulle joko sähköisesti tai perinteisen postin kautta vain muutaman päivän kuluessa. Varsinaisen vesianalyysin lisäksi saat samalla myös kirjallisen tarjouksen sopivasta vedenkäsittelylaitteistosta, mikäli tarvetta ilmenee.

WatManin kautta saat ammattitaitoisen palvelun niin hanaveden, kaivoveden kuin merivedenkin puhdistamiseen sekä järviveden suodatukseen. Kun veden kunto on selvitetty ja ongelmat ratkaistu ammattilaisten osaavissa käsissä, voit siirtyä viettämään huoletonta kesää!

PS. Niin, ja jos perheeseen on tullut vauva, kaivoveden laatu kannattaa ehdottomasti selvittää! Kaikki epäpuhtaudet eivät maistu vedessä eikä niitä voi havaita ilman kemiallista analyysiä. Esimerkiksi kaivovedestä löytyvä fluoridi vaikuttaa hampaiden muodostukseen ja nitraatti imeväisikäisten hapensaantiin.

Watman vesianalyysit tilattavissa verkkokaupastamme vesikauppa.com

Tilaa Mr. LVI Vesivisioita blogi sähköpostiisi

Tilaa uusin blogi suoraan sähköpostiisi ja saat 20 euron alekoodin vesikauppa.comiin! (Ostoraja 100 €)

Lähetettyäsi tietosi lomakkeella, saat meiltä vielä sähköpostin, josta linkkiä klikkaamalla vahvistat liittymisesi sähköpostilistalle.

Linkki tietosuojaselosteeseen: https://mrlvi.fi/tietosuojaseloste/

Pin It on Pinterest