tarjouspyynto
soita

ILMALÄMPÖPUMPUN ASENNUS KERROSTALOON ESITIETOLOMAKE

Hei.

Olit kysellyt ilmalämpöpumppua. Valitettavasti nyt on poikkeuksellisen vilkas kysyntä markkinoilla sekä olemme suosittu ja arvostettu ilmalämpöpumppujen asennusliike pääkaupunkiseudulla. Tästä syystä pyrimme esikartoittamaan jokaisen kohteen. Vastailetko lyhyesti seuraaviin kysymyksiin. Jos et osaa vastata johonkin kysymykseen voit jättää kohdan tyhjäksi. Tarkoituksena on saada vähän etukäteistietoa kohteesta, jotta voimme palvella sinua paremmin.

Ilmalämpöpumppujen asennusalueet: Espoo, Helsinki, Kauniainen, Järventää, Kerava, Sipoo, Nurmijärvi, Klaukkala ja Vantaa.

Lomakkeen tiedot ovat ainoastaan yrityksemme käyttöön, eikä luovuteta kolmansille osapuolille.

  ILMALÄMPÖPUMPUN ESITIETOLOMAKE

   

  Kerrostalon ilmalämpöpumpun asennusta varten tarvitsemme kuvia ja esitietoja, koska muuten emme pysty tarjouksia tekemään. Yritämme selostaa asiat selkeästi jotta tietojen toimittaminen olisi sinulle helppoa. Jos kuvien ottaminen on sinulle vaikeaa kannattaa kysyä voiko joku sukulainen tai naapuri auttaa kuvien ottamisessa. Tällä hetkellä emme tee ollenkaan kartoituskäyntejä kovan kysynnän ja vallitsevan koronatilanteen takia.

  ILMALÄMPÖPUMPUN ASENNUSALUEET
  Espoo, Helsinki, Kauniainen, Järventää, Kerava, Sipoo, Nurmijärvi, Klaukkala ja Vantaa.

  Yhteystiedot koti- ja laskutusosoite

  Kerro yhteystietosi ja vastaile esitietokysymyksiin:  Kohteen yhteystiedot jos jokin muu kuin laskutusosoite  Kohteen tiedot


  Jos vastasit pelkän laitteen, sinun ei tarvitse vastata muihin kysymyksiin.
  Kovat seinät kuten kova harkko, betoni- ja kiviseinät vaativat timanttiporauksen joka on lisähintainen työ. Punatiili vaatii erikoistimanttiporauksen, koska se on poratessa erittäin sotkeva materiaali.  Lisätiedot: putkitus ja sähköt ilmalämpöpumpulle

   

  Sisäyksikön asennuspaikka

  Mikäli mietit laitetta ikkunan tai parvekkeen oven yläpuolelle niin huomioi, että matalimmatkin laitteet vaativat vähintään 30cm asennustilan, koska laite tarvitsee myös ilmanottotilaa yläpuolelleen. Jos laite tulee sisään päin aukeavan parvekkeen oven yläpuolelle, tarvitaan vähintään noin 36cm tilaa. Ahtaisiin tiloihin vain harvat mallit mahtuvat. Jos tilaa on vähintään 40cm tai enemmän niin suurin osa malleista mahtuu kyseiseen tilaan. Mikäli haluat laitteen ikkunan tai parvekkeen oven yläpuolelle niin asennus ei ole mahdollinen siihen paikkaan elleivät edellä mainitut mitat täyty. Silloin yleensä sivuseinä parvekeseinän vieressä ainoa mahdollinen asennuspaikka.

   

  Kondenssiveden poisto ja seinän läpimenoreikä

  Kondenssiveden poisto tapahtuu sisäyksikön alaosasta ja samalta korkeudelta lähtevät myös kylmäputki ja läpimenoreikä. Jos ulkoseinä on kauempana sisäyksiköstä, on reikä aina jonkun verran alempana kuin sisäyksikkö, koska vesi ei poistu sisäyksiköstä ja asunnosta ilman turvallista kaatoa. Käytännössä seinään tuleva läpimenoreikä on yleensä noin 30-45cm korkeudella katosta alaspäin. Reiän halkaisija on 70-80mm ja lisäksi reikä vaatii hieman poraustilaa ympärilleen. Tämä tulee huomioida myös reiän paikkaa suunnitellessa. Vettä voidaan ohjata myös ylöspäin, mutta silloin tarvitaan kondenssipumppu. Tämä lisää hieman laitteen käytöstä tulevaa ääntä asuntoon ja nostaa hintaa tarvikkeineen noin 500 – 700 euroa. Vain harvat asennukset tehdään tästä syystä kondenssipumpulla, mutta joskus se on ainoa vaihtoehto. Asiantuntijamme tarkistaa nämä asiat kuvien kautta ja tarpeen tullen käy vaihtoehdot asiakkaan kanssa puhelimitse läpi.

     Kohdekuvat

  Tarvitsemme tarjouksen tekemiseen kuvia kohteesta mm. pohjakuva ja kuvia toivotuista asennuspaikoista. Mikäli sinulla on useampi vaihtoehto asennuspaikaksi nimeä kuvat esim. vaihtoehto 1 ja vaihtoehto 2.

  Pyri alla olevia kuvia ottaessasi siirtämään verhot pois tieltä, jotta näemme seinän siltä kohtaa, mistä seinään on tarkoitus porata läpimenoreikä. Eli siirrä kulmista verhot keskemmälle ikkunoiden kohdalle. Usein jos parvekkeen oven tai ikkunoiden yläpuolella ei ole riittävästi tilaa joudutaan lävistykset tekemään parvekeseinän sivuista ja joskus patterin vierestä jos siinä on riittävästi tilaa. Jos verhot ovat kulmassa tiellä ei sivutilaa pysty hahmottamaan. Lisäksi joskus verhojen takana on lämmitysputkia jotka pitää huomioida asennuksessa.

  Lähetä alla pyydetyt kuvat meille erillisenä sähköpostina osoitteseen info(at)mrlvi.fi. Laita sähköpostiin mukaan myös nimesi ja yhteystietosi, jotta tiedämme keneltä kuvat ovat.

  Alla kuvaohjeistusta. Jos otat kuvat liian läheltä, niin ettei ympäristö hahmotu on tarjousta usein vaikea tehdä, koska myyjän pitää pystyä hahmottamaan koko asennusreitti. Ota kuvat siis riittävän etäisyyden päästä ja mieluiten laajakuvana.

  1. Ota yleiskuva kohdasta mihin olet alustavasti suunnitellut sisäyksikköä esim. olohuoneen seinä, ikkunan tai oven yläpuolelle jne. Ota kuva noin 3-5m päästä tai hieman kauempaakin ja mieluiten laajakuvana, jotta myös ympäristö hahmottuu lattiasta kattoon ja sivuseinien alkuun.
  2. Ota yleiskuva seinustasta jonne ulkoyksikkö on tarkoitus asentaa. Ota kuva noin 3-5m päästä, jotta myös ympäristö hahmottuu. Kuva mieluiten laajakuvana parvekkeen vastakkaisesta päädystä kaiteen vierestä jolloin kuvakulma on sellainen, että myös läpimenoseinä tulee kuvaan näkyviin.
  3. Onko ulko- tai sisäyksikön lähellä pistorasiaa josta saisi sähköt otettua laitteelle? Jos on niin yritä ottaa sellaiset kuvat parvekkeelta, että myös pistorasia ja sen etäisyys ulkoyksikön asennuspaikkaan näkyy.
  4. Jos ulkona ei ole pistorasiaa niin ota sisältä kuva jossa näkyy lähin pistorasia sisäyksikön sijoituspaikan lähellä. Jos tämmöistä kuvaa on vaikea ottaa, kerro missä päin kuvaa pistorasia sijaitsee.
  5. Minne kondenssivedet on tarkoitus ohjata parvekkeella? Jos vedet ohjataan parvekkeen lattian läpi menevään kaivoon tai parvekkeen kaiteessa olevaan syöksyputkeen niin yritä saada kaivo/syöksyputken reikä hahmottumaan kuvissa. Taloyhtiö yleensä määrittää mihin vedet saadaan ohjata ja osa taloyhtiöistä voi vaatia veden keräämistä parvekkeelle asetettavaan ämpäriin.
  6. Mikäli talosta löytyy pohjapiirustus voit ottaa myös siitä kuvan ja lähettää meille. Pohjapiirustuksesta tarjouksen tekevä tekninen myyjä pystyy tarkistamaan ja miettimään laitteen parhaan sijoituksen puhalluksen leviämisen kannalta.
  7. Jos et tiennyt onko pistorasia maadoitettu, ota lähikuva pistokkeesta suojaluukku aukinaisena. Yleensä kaikissa 2000 luvulla valmistuneissa asunnoissa on kaikki pistorasiat maadoitettu.

   


  Toimita edellä mainitut kuvat meille sähköpostiin. Muista liittää kuvien mukaan sähköpostiin nimi ja muut yhteystietosi niin tiedämme keneltä kuvat on tulleet. Lähetä kuvat osoitteeseen: info(at)mrlvi.fi.

  Pin It on Pinterest