Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider
 

Tilaa ilmainen kodin kuntokartoitus!

Klikkaa ja tutustu

 
 

Suosittele:

 

Tykkää:

 

Lämmitys

Ammattilaisen asentamalta lämmitysjärjestelmältä voit odottaa enemmän.


Lattialämmitys

Nykypäivänä suositaan matala lämpöisiä järjestelmiä. Suomessa yleisin lämmönjakotapa on vesikiertoinen lattialämmitys. Tätä voidaan hyödyntää lähes rajattomasti eri lämmönlähteiden kanssa.Uudisrakennuksiin lattialämmitysputket asennetaan lattiavaluun tai kevytrakenteiseen lattiaan. Saneerauslattialämmitys on helppo ja vaivaton asentaa jo valmiin lattian päälle ilman että kaikki lattiat pitäisi avata. Minimissään lattia nousee vain 13mm vesiiertoisella lattialämmityksellä.

Patterilämmitys

Vanhoissa rakennuksissa on lähes poikkeuksetta patterilämmitys. Patterilämmitys on mitoituslämpötilaltaan korkeampi kuin lattialämmitys. Mitä suurempi on menoveden lämpötila ja meno/paluuveden ero sitä pienempien pattereiden käyttö on mahdollista. Nykyään kun määlämpö on yleistynyt saatetaan joutua pattereiden kokoa muuttamaan isommaksi jotta saadaan lämmityspintaalla enemmän. Tällöin lämpöpumpun soveltuu paremmin lämmönlähteeksi.

Lämmityssaneeraus

Isot energiavaraajat ovat aikakaudelta jolloin sähkö oli halpaa ja varaaja ladattiin edullisella yösähköllä täyteen lämpöä. Nykyään enegiavaraajia käytetään esim puukattilan rinnalla kun lämpöä varastoidaan. Tänä päivänä erilaiset lämpöpumput kuten maalämpö-, ilmavesi-, poistoilmalämpöpumput ovat lämmönlähteinä omako- ja rivitaloissa. lämmityssaneerauksessa on tärkeä mitoittaa lämmityslaite oikein ja varmista lämmönjaon sopivuus ja mitoitus tulevalle laitteistolle.Tyypillinen omakotitalon lämmityssaneeraus kestää pari päivää.

Lämpöjohtoremontti

Vanhat lämmitysputket on hyvä vaihtaa vanhoissa kiinteistöissä uusiin pintaan asennettavilla putkilla. Putkimateriaaleina käytetään tänäpäivänä komposiittimuovia tai sähkösinkittyä metalliputkeä. Mikäli vanhat putket kulkevat lattian alla on riski vuotoon todellinen ja riski kasvaa mitä kosteammisa olosuhteissa putkisto kulkee. Lämpöjohtoremonttin kestää 2-4 päivää riippuen kohteen koosta ja vaativuudesta.

Lämmitysverkoston tasapainoitus

Lattialämmitys tai patteriverkosto on säädettä/ tasapainoitettava niin, että lämmitysjärjestelmän kaikissa osissa on riittävä virtaama. Tämä tapahtuu siten, että verkosto asetetaan mitoitoitustilanteeseen eli lämmön pyyntö täysille kaikissa verkoston osissa. Sen jälkeen mitataan meno/paluu lämpötieroa hyväsi käyttäen, että kaikissa piireissä on sama jäähdytys.

Lämmityksen optimointi
(voidaan tehdä tasapainoituksen jälkeen)

Lämmityksen optimointi lähtee halutun huonelämpötilan esim 21C tavoittelemisesta. Paras aika optimoinnille on talvi -5C ulkolämpötilassa. Kaikki lattialämmityksen toimilaitteet, patteiventtiilit irroitetaan niin, että vesi pääsee esteettömästi virtaamaan lämmitysjärjestelmässä. Tämän jälkeen haetaan lämmönsäätimestä sellainen käyrä jolla tuo 21C lämpötila toteutuu. Edetään pienin siirroin ja odotetaan aina vuorokausi jotta lämmöt tasaantuisi. Kun sopiva lämpökäyrä on löytynyt voidaan toimilaitteet ja patteriventtiilit asettaa takaisin paikoilleen ja säätää lämpötilat alemmaksi niissä huoneissa jossa halutaan olevan viileämpi. Muista yksi aste huonelämpötilan laskemisessa on 5 % vuotuinen säästö.

Suosittele:

Tykkää:

Varaaja.com verkkokauppa

Lämminvesivaraajat, aurinkoenergia, sähkökattilat, puukattilat, lattialämmitys ja varaosat


Lämpöpumppuhuolto.com verkkokauppa

Ilmalämpöpumput, poistoilmalämpöpumput, ilma-vesilämpöpumput, maalämpö, kiertovesipumput, lämmönsäätimet ja varaosat


Vesikauppa.com

Vesianalyysit, vedensuodattimet, vesipumput, kalvopainesäiliöt, jätevedenkäsittely, kalkinhajottajat, vesi- ja wc-kalusteet sekä varaosat


Ilmainen kartoitus

Tutustu ja tilaa ilmainen kodin kuntokartoitus.


Suunnittelu

Parhaat ratkaisut sinun toiveesi huomioon ottaen.


Asennus

Ammattilaisen tekemät asennukset.


Huolto & korjaustyöt

Nopeat huolto- ja korjauspalvelut


 

Tiedotteet

ETSIMME UUSIA YHTEISTYÖKUMPPANEITA

Tarjoamme luotettavaa kumppanuutta yrityksille, jotka haluavat verkostoitua. Kumppaniyritykset toimivat osana Mr.LVI:n verkostoa itsenäisinä yrityksinä tai yrittäjinä. Mikäli kiinnostus heräsi, soita, laita sähköpostia tai poikkea käymään.

Yritys

LUPAAMME ASIAKKAILLE

  1. Saat hyvää ja ystävällistä asiakaspalvelua.
  2. Ole huoleti. Meillä työn tekee koulutettu ammattilainen.
  3. Tekninen tuki auttaa ja neuvoo sinua kun tarvitset apua.
  4. Meiltä saat huollon tai korjauksen nopeasti.
  5. Tarvittaessa saat apua ja neuvoja myös ostosten jälkeen.